• ΤΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
    INTERAMERICAN

    Λ. Μεσογείων 2
    24ος όροφος, Αθήνα 11527

  • 2109461094

    info@teasyninteramerican.gr

  • 8:00-16:00

    Δευτέρα - Παρασκευή

Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2022

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μια καινούργια χρονιά ήδη ξεκίνησε με νέες προοπτικές κι ελπίδα. Όλοι μας έχουμε το μεγάλο προνόμιο να Δημιουργούμε το Μέλλον των Πελατών μας όμως παράλληλα δεν παραλείπουμε να Σχεδιάζουμε και το Δικό μας Μέλλον! Από το καλοκαίρι του 2019 έχουμε στη διάθεσή μας ένα πολύτιμο εργαλείο για αυτό τον σκοπό, το δικό μας Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ).

Η χρονιά που πέρασε ήταν μια δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας, όμως ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο όσον αφορά στην απόδοση των επενδύσεων του Αμοιβαίου Κεφαλαίου “Interamerican Global Balanced Fund of Funds” που διαχειρίζεται τις εισφορές μας στο ΤΕΑ. Η απόδοση για το 2021 ήταν 5,54% και όπως καταλαβαίνουμε, το πραγματικό όφελος σε όσους συμμετείχαν ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο, αν ληφθεί υπόψη και το υψηλό φορολογικό πλεονέκτημα για κάθε εισφορά που γίνεται μέσα στο έτος. Άρα μιλάμε για όφελος με ποσοστό διψήφιο αριθμό!

Σχεδιάζουμε το Δικό μας Μέλλον από σήμερα κι όχι από αύριο! Με την ευκαιρία αυτή λοιπόν, θα ήθελα να προσκαλέσω όσους συναδέλφους ακόμα δεν έχουν ενεργοποιήσει την δυνατότητα εγγραφής τους στο Ταμείο να μην το αμελήσουν και άμεσα να καρπωθούν τα οφέλη από κάτι που λίγοι συμπολίτες μας έχουν στην διάθεσή τους. Σχετικά με την αίτηση για την εγγραφή σας ή για οποιαδήποτε άλλη πληροφόρηση, είμαστε στην διάθεσή σας όλα τα μέλη του Δ.Σ., καθώς επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε και την σελίδα μας www.teasyninteramerican.gr .

Ενημερωτικά, θα ήθελα να αναφέρω πως ο θεσμός της επαγγελματικής ασφάλισης στη χώρα μας αναπτύσσεται με σταθερούς και ταχείς ρυθμούς σε σχέση με το παρελθόν. Με το κλείσιμο του 2021 στη χώρα μας λειτουργούν 27 Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης. Εντός του 2022 μάλιστα, αναμένεται να συνεχιστεί περαιτέρω η ανοδική πορεία, καθώς βρίσκονται σε τελικό στάδιο αδειοδότησης 3 νέα ΤΕΑ και σε αρχικό στάδιο αδειοδότησης άλλα 3 Επαγγελματικά Ταμεία. Επίσης μέσα στην ίδια χρονιά, αναμένεται η επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου των ΤΕΑ από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τα ΤΕΑ αποτελούν έναν ιδιαίτερα ελκυστικό θεσμό, λόγω του αυξημένου βαθμού διαφάνειας και εποπτείας, αλλά και της ευελιξίας που παρέχουν. Αποτελούν μια ολοκληρωμένη λύση συστηματικής και μακροπρόθεσμης αποταμίευσης για την ενίσχυση του εισοδήματος κατά την περίοδο κοντά και μετά τη συνταξιοδότηση.

Η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) αποτελεί από το 2018 το επίσημο θεσμικό όργανο για την εκπροσώπηση των ΤΕΑ προαιρετικής ασφάλισης στην Ελλάδα. Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2022, η Ένωση θα παρουσιάσει στο Χρηματιστήριο Αθηνών τα ευρήματα της κλαδικής μελέτης για την επαγγελματική ασφάλιση που εκπόνησε το Ι.Ο.Β.Ε. κατ' εντολή της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. Αυτά αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η παραπάνω είναι η πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη για τον 2ο Πυλώνα και την ιστορική του διαδρομή από το 2002, που θεσμοθετήθηκε με τον Ν.3029, έως σήμερα.

Ως Δ.Σ. του Ταμείου μας, σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας και ευχόμαστε το 2022 να είναι μια καλύτερη χρονιά, με περισσότερη Υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας!

 

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Χατζάκης